پرورش ماهی یکی از موضوعات بسیار داغ کسب درامد در شمال است. یکی از مزیت های غیر قابل انکار مزارع پرورش ماهی به وجود آمدن فرصتی خوب برای کارآفرینی است. با این حرفه می توانید عرضه قابل اعتماد و توزیع گسترده ای از ماهی داشته باشید. معمولا روال طبیعی ماهیگیری بسته به روز، ماه یا سال نوسانات زیادی دارد. یک روز صید خوبی می توان داشت یک روز هم نه. با احداث استخر پرورش ماهی، صید و برداشت کاملا قابل پیش بینی است.
می توانید به راحتی ماهی هایی در اندازه های دلخواه برای سرآشپزها، سوپرمارکت ها، ماهی فروش ها و مشتریان خاصتان تهیه کنید. همچنین می توانید به آسانی ماهی های رستوران ها را نیز در ابعاد مورد نظر تامین نمایید. یکی دیگر از ویژگی های پرورش ماهی عرضه آن بدون محدودیت زمانی است. به عبارتی هر زمان که اراده کنید می توانید ماهی را به مصرف کننده ارائه دهید. این کار هزینه های مالی و زیست محیطی حمل و نقل را کاهش می دهد و مصرف کنندگان می توانند ماهی را تازه تر مصرف کنند. این یک فرایند برد – برد است. در ادامه به برخی دیگر از مزیتهای این شغل اشاره شده است:
مزیت های پرورش ماهی
- ماهی پرورشی در استخر معمولا به راحتی در دسترس است.
- استفاده ای موثر از زمین است. پرورش ماهی در زمین های کشاورزی که خاک مناسب برای کشاورزی ندارند یا کشت محصول در آن بسیار هزینه بر است مناسب است.
- کشاورزان می توانند پرورش ماهی را در کنار زمین کشاورزی موجود ادغام کنند تا درامد اضافی داشته باشند و مدیریت آب را بهبود بخشند.
- رشد و پرورش ماهی در استخر و حوضچه ها قابل کنترل است. پرورش دهندگان می توانند گونه های مورد نظر را برای پرورش انتخاب کنند.
- ماهی های پرورش داده شده در استخر یا حوضچه بخشی از دارایی های امن مالک هستند. هر وقت بخواهد می تواند ماهی را صید کند.
- پرورش ماهی سلامت مصرف کننده را به همراه دارد. متخصصان سلامت و بهداشت در سراسر جهان مردم را تشویق به مصرف بیشتر ماهی می کنند. زیرا سرشار از منابع پروتئینی با کیفیت بالا است که چربی اشباع شده کمی دارد. به ویژه ماهی قزل آلا یا همان سالمون دارای دارای اسید های چرب امگا ۳ بالایی است که سلامت قلب را افزایش می دهد. اگر مصرف چند وعده غذایی گوشت قرمز را به ماهی تغییر دهید نه تنها رژیم غذایی سالمتری را انتخاب می کنید بلکه به حفظ محیط زیست نیز کمک می کنید. پرورش ماهی در مقایسه با تولید گوشت بهتر است.
- به دلیل آلودگی دریای خزر استفاده از ماهی پرورشی سلامت بالاتری در مقایسه با ماهی دریایی دارد.
بهنمیر یکی از بهترین مناطق پرورش ماهی در مازندران
پرورش ماهی همانند فرایند کشت و برداشت محصول به بستری حاصلخیز نیاز دارد. زمین های شمال کشور به دلیل داشتن خاک و شرایط جوی مناسب برای پرورش ماهی بسیار مناسب می باشند. شهرهای جویبار، ساری، آمل و نوشهر از جمله مناطق پرورش ماهی در مازندران هستند. اگر به این شغل علاقه دارید و به دنبال زمین مناسب برای انجام این کار هستید، خرید زمین های بهنمیر برای راه اندازی این کسب و کار بسیار مناسب می باشند. زیرا قیمت آن در مقایسه با دیگر مناطق پرورش ماهی در مازندران ارزانتر است. یکی دیگر از کارهای هوشمندانه که می توانید برای پرورش ماهی انجام دهید خرید زمین کشاورزی است. بله درست متوجه شدید. اگر به دنبال مکانی مناسب برای شروع کار هستید. بهنمیر گزینه خوبی است. خرید و فروش زمین در این شهر با قیمت مناسب انجام می شود. با خرید زمین شالیزار در بهنمیر می توانید هم به کشت برنج در آن بپردازید هم به پرورش ماهی در آن مشغول شوید. در ادامه نحوه پرورش ماهی در شالیزارهای بهنمیر را برایتان توضیح می دهیم.
نحوه پرورش ماهی در شالیزارهای بهنمیر
شما با داشتن زمین کشاورزی در این شهر علاوه بر کشت برنج می توانید به پرورش ماهی نیز بپردازید. معمولا بعد از برداشت برنج زمین برای ۷ الی ۸ ماه بلااستفاده می ماند. در این فاصله می توانید به پرورش ماهی گرم آبی از جمله کپور بپردازید. زیرا زمان رشد این نوع ماهی ها حدودا ۷ الی ۸ ماه است. خرید زمین در بهنمیر مزایا بسیاری برای شما دارد. شما با ایجاد استخر خاکی علاوه بر کشت برنج و پرورش ماهی می توانید مکانی مناسب برای پرورش اردک و زالو هم ایجاد کنید.
همچنین می توانید علوفه های خوراکی ماهی ها را در اطراف استخر بکارید. این کار موجب کاهش هزینه و افزایش سوداوری و درامد شما خواهد شد. سعی کنید شالیزاری را برای استخرپرورش ماهی انتخاب کنید که آب کافی و زمینی مسطح داشته باشید. سپس با ایجاد مرز در قسمتی از شالیزار باید پناهگاهی برای برای قرار دادن بچه ماهی در اوایل فصل بهار احداث کنید. بعد از اتمام فرایند نشا در زمین کشاورزی زمانیکه طولش به ۲۰ سانیمتر رسید مرز بین شالیزار و پناهگاه را بردارید. با این کار ماهی ها وارد شالیزار شده و در آن رشد می کنند. غذا دادن ماهی ها در پناهگاه مشخص شده انجام می شود. هنگام برداشت محصول برنج، ماهی ها به پناهگاه منتقل می شوند و بعد از اتمام فرایند برداشت دوباره به داخل زمین کشاورزی هدایت می شوند. بعد از رشد کافی ماهی می توان اقدام به صید آن کرد.
مزیت پرورش ماهی در شالیزار
با رها کردن اردک و ماهی در زمین های شالیزار آفت برنج از بین می رود. زیرا معمولا ماهی ها و اردک ها از کرم ساقه خوار برنج و جلبک تغذیه می کنند. همچنین با خوردن علف های هرز و جلبک زحمت وجین را کم می کنند. حرکت آنها میان شالیزار میزان اکسیژن رسانی به برنج را افزایش می دهند.
ماهی های مناسب برای پرورش در شالیزار
ماهی های مناسب برای پرورش در زمین های کشاورزی می توان به ماهی های آمور، کپور معمولی، کپور فیتوفاگ و قزل آلای رنگین کمان اشاره کرد.
نتیجه گیری
پرورش ماهی در زمین شالیزار برداشت محصول را تا دوبرابر افزایش می دهد. یک منبع غذایی مقرون و به صرفه برای ماهی و اردک ایجاد می شود. همچنین استفاده از کودهای شیمیایی کم می شود که در نهایت موجب کاهش آلودگی محیط زیست و تولید محصولی ارگانیک می شود. اگر علاقه ای به کشاورزی در کنار پرورش ماهی ندارید می توانید اقدام به خرید زمین های آماده پرورش ماهی در بهنمیر کنید.
بازدیدها: ۱۲۵۵