خرید زمین کشاورزی رویا بسیاری از افراد علاقمند به کشاورزی است. جایی که ذوق و اشتیاق کشاورزی را در آن نشان دهند. همچنین بتوانند آخر هفته خود را نیز در آن سپری کنند. از ابتدای بشریت کشاورزی هسته اصلی تامین مواد غذایی مردم بوده است. تغییر زیاد تکنولوژی تاثیر زیادی در صنعت کشاورزی داشته است. یکی از این تغییرات روش های شخم زدن از ساده ترین تا پیشرفته ترین آن است.
با پیشرفت صنعت کشاورزی، بسیاری از افراد علاقمند به کشاورزی که در شهرهای بزرگ ساکن می باشند به فکر خرید زمین در شمال می باشند. یکی از اهداف این دسته از خریداران سرمایه گذاری زمین کشاورزی با هدف اشتغال بعد از بازنشستگی است. اما خرید زمین های کشاورزی تابع در نظر گفتن مواردی مهم است تا خریدی آگاهانه داشته باشید. این مقاله مزایا و معایب خرید زمین برای کشاورزی و هر آنچه در هنگام خرید باید به آن توجه کنید توضیح داده ایم. پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
مزایای خرید زمین کشاورزی
یکی از بهترین مزیت های خرید زمین کشاورزی ملموس بودن آن برای سرمایه گذاران است. مزیت زمین کشاورزی در مقایسه با ریسک بازار سهام بهتر درک می شود. همچنین درامد و سود حاصل از فروش محصولات شامل مالیات نیست و استهلاک ندارد.
یکی دیگر از مزیت های عالی خرید زمین کشاورزی امکان اجاره دادن آن است. همچنین می توانید در آن کشاورزی کنید یا با اجاره دادن زمین محصولات حاصل از کشاورزی را شریک شوید و درامد کسب کنید. با این کار خیالتان هم راحت است که به خوبی از زمین محافظت می شود. در بلند مدت نیز می توانید به سود زیادی برسید. می توانید زمینتان را تقسیم کنید و قسمت هایی از آن را با دریافت سود کافی بفروشید. طی چند سال گذشته ارزش زمین کشاورزی با بالا رفتن قیمت مواد غذایی، افزایش چشمگیری داشته است. اگر علاقمند به خرید زمین های کشاورزی در مناطق خوش آب و هوا شمال کشور هستید، خرید زمین کشاورزی در بهنمیر به دلیل موقعیت جغرافیایی، نزدیکی در کنار رودخانه، یکی از بهترین مناطق بالقوه است. برداشت محصول در این شهر به دلیل داشتن خاک حاصلخیز و دسترسی سریع به جاده برای عرضه محصول آسان است. در مقاله دلایل خرید زمین در بهنمیر و همچنین جاذبه های گردشگری بهنمیر به پتانسیل بالا این شهر در صنعت کشاورزی اشاره شده است. خاک این شهر به گونه ای است که توانسته محصولات متنوع کشاورزی از جمله کلزا، مرکبات، نیشکر، گندم، توت فرنگی، سویا و غیره را پرورش داد. محصولاتی که پرورش آن در سایر شهرهای استان مازندران امکان پذیر نیست.
معایب خرید زمین کشاورزی
از معایب اصلی خرید زمین کشاورزی شاید تغییر در سبک زندگی باشد. شاید مجبور شوید که نزدیک به زمین کشاورزیتان باشید. رفت و آمدهای منظم برای مطمئن شدن از وضعیت زمین کشاورزی ممکن است زمان زیادی برای شما ببرد. به ویژه اگر موقعیت زمین کشاورزی در فاصله دوری از مکان زندگی شما باشد. مگر اینکه دوستی قابل اعتماد در نزدیکی زمین کشاورزیتان داشته باشید تا از آن محافظت کند.
اگر قصد دارید زمین کشاورزیتان را به کشاورز اجاره دهید یادتان باشد که سود حاصل از آن کاملا بستگی به کیفیت محصولات پرورش داده شده دارد. متغیرهای مختلفی از جمله وضعیت آب و هوا، میزان آب بر تولید محصول تاثیر می گذارد و درامد حاصل از آن را غیر قابل اعتماد می کند.
نکات قابل توجه در هنگام خرید زمین کشاورزی
در هنگام خرید یک زمین کشاورزی یا سرمایه گذاری در آن حتما به چند نکته توجه کنید. آیا بودجه کافی برای سرمایه گذاری دارید؟ آیا آدم صبور برای سرمایه گذاری بلند مدت هستید؟ آیا در هنگام خرید یا فروش زمین کشاورزی می توانید منطقی عمل کنید و احساسات را کنار بگذارید؟
پتانسل خریدتان را در نظر بگیرید
در هنگام خرید زمین کشاورزی میزان بودجه بسیار مهم است. بسیاری از سرمایه گذاران اقدام به خرید ملک می کنند بدون اینکه پولی از کسی قرض بگیرند. اما بسیاری هم هستند که با قرض کردن و زیر بدهی رفتن شروع به سرمایه گذاری می کنند. وام دهنده همه جا وجود دارد. اما به نظر من وام دهنده ای را انتخاب کنید که ویژگی های یک زمین کشاورزی را بداند و درک کند.
خرید زمین کشاورزی یک سرمایه گذاری بلند مدت
به طور عمده خرید زمین کشاورزی یک سرمایه گذاری بلند مدت است. غالبا مردم تمایل دارند در بازار سهام شرکت کنند. جایی که میزان ریسک و پاداش بالا است و بازده زیاد در زمان کوتاه می دهد. پرورش محصول و شکوفایی آن پروسه ای زمانبر است.
بسیاری از سرمایه گذاران زمین را می خرند و برای مدت طولانی آن را نگه می دارند تا بیشترین بازده را از آن کسب کنند. اکثر آنها زمین را برای بیش از ۱۰ سال نگه می دارند تا بازدهی آن را ببینند. چرخه اقتصاد زمین کشاورزی شبیه به چرخه اقتصاد است و بالا پایین زیاد دارد. برای دیدن پتانسیل واقعی یک زمین کشاورزی حداقل باید آن را برای ۵ سال نگه دارید.
برخی از محصولات مانند پسته ممکن است ۳ الی ۴ سال طول بکشد تا محصول دهد و گاهی اوقات برای رسیدن به پتانسیل کامل تولید این محصول ده سال زمان لازم است. با این حال تقاضای مداوم برای غذا وجود دارد. بنابراین این نوع سرمایه گذاری می تواند رشدی ثابت و آرام برای پس انداز شما داشته باشد.
البته این نکته را نیز باید بگویم که با خرید زمین های کشاورزی بهنمیر و کشت محصولاتی از جمله برنج، توت فرنگی، گندم، شکر سرخ می توانید به درامد در کوتاه مدت برسید. به عنوان مثال در بسیار از مناطق بهنمیر برنج دوبار در سال کشت می شود (همچنین برخی به کشت همزمان برنج و پرورش ماهی می پردازند) و در مقایسه با خرید زمین کشاورزی در مناطقی که مستعد محصولاتی از قبیل پسته می باشند می تواند درامد سالیانه بالاتر و در مدت زمان کمتری دست یافت.
چندین راه برای سرمایه گذاری
با خرید زمین کشاورزی چندین راه برای سرمایه گذاری در اختیار دارید. راه های زیادی برای دریافت سود از زمین کشاورزی وجود دارد و شما می توانید بسیاری از آنها را بطور همزمان انجام دهید. سرمایه گذاران می توانند درامد حاصل از برداشت سالانه محصول را داشته باشند. علاوه بر این ارزش یک زمین خوب و با کیفیت در گذر زمان افزایش می یابد. بنابراین نگهداری خود زمین نیز می تواند ارزش آن را بالا برد و بازدهی لازم را برای شما داشته باشد. با در نظر گرفتن موارد زیر، سرمایه گذاری شما در زمین کشاورزی بهتر جواب دهد:
- رفتن بسوی کشاورزی ارگانیک
- کشت برنج همزمان با پرورش ماهی و اردک در زمین کشاورزی
- رشد و پرورش محصولات با سودآوری و تقاضا بالا
- ساخت و بهسازی در زمین ( ایجاد ساختمان یا سازه ها)
بیمه محصولات
بیمه محصولات سرمایه گذاران را محافظت می کند: شاید شرایط بد آب و هوا شما را در خرید زمین کشاورزی دچار تردید کند. به همین دلیل بیمه محصولات برای محافظت از کشاورزان و سرمایه گذاران ایجاد شد. اگر محصولات بنا به دلایل طبیعی یا کاهش قیمت محصولات خراب شود کشاورزان می توانند ز طریق بیمه وجهی دریافت کنند از این رو سرمایه گذاران می توانند بازده سالیانه خود را داشته باشند.
نکته دیگری که قبل از سرمایه گذاری در زمین کشاورزی باید به آن توجه داشته باشید این است که اگر قصد خرید زمین کشاورزی به همراه ساخت خانه در آن دارید حواستان باشد. زیرا برخی قوانین ساخت خانه در زمین کشاورزی را محدود می کند. برای مواجه نشدن با این مشکلات قانونی، قبل از خرید زمین کشاورزی به این موارد توجه کنید.
بازدیدها: ۹۳۵